Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Başkan Zeydan Karalar, “Ceyhan, son 10 yılda almadığı hizmeti, 4 yılda alacak.”

Başkan Zeydan Karalar, “Ceyhan, son 10 yılda almadığı hizmeti, 4 yılda alacak.”

Başkan Zeydan Karalar, “Gücü ve parayı toplum için kullanmak, en büyük insanlıktır, adamlıktır.”

Baskan Zeydan Karalar, “Ceyhan, son 10 yilda almadigi hizmeti, 4 yilda alacak.”

 Baskan Zeydan Karalar, “Gücü ve parayi toplum için kullanmak, en büyük insanliktir, adamliktir.” Baskan Zeydan Karalar, hayirsever is adami Ali Avci’nin, annesi adina yaptirdigi toplum merkezinin açilisinda, insanlarin parasini ve gücünü dogru yerlere kullanmasinin, paylasabilmesinin önemine degindi. Baskan Zeydan Karalar, Ceyhan’in 10 yilda görmedigi hizmeti 4 yilda alacagini da müjdeledi.

 Hayirsever is adami  Ali Avci’nin, annesi merhum Funda Avci adina yaptirdigi Toplum Merkezi’nin Ceyhan Belediyesi’ne devri nedeniyle gerçeklestirilen açilisa katilan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, mevki, makam ve sermaye sahibi insanlarin, güçlerini içlerinden çiktiklari toplum yararina kullanmalarinin en önemli insanlik ve adamlik oldugunu belirtti.

Özellikle dar gelirli ailelerinin kullanabilmesi için yapilan, 400 kisi kapasiteli, dügün, sünnet, nisan, mevlut  gibi toplantilara ücretsiz ev sahipligi yapacak tesisin Ceyhan’a kazandirilmasindan ötürü büyük mutluluk yasadigini belirten Baskan Zeydan Karalar, merkezde ayni zamanda kadinlara ve gençlere egitim verilecek olmasini da çok önemsedigini ifade etti.

Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar, is adamlari, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Ceyhanlilarin katildigi etkinlikte, Ceyhan’la, çocuklugundan itibaren özel bir bagi bulundugunu belirten Baskan Zeydan Karalar, Ceyhanlilarin her seyin en iyisine layik oldugunu söyledi.

GÜCÜNÜ, IÇINDEN ÇIKTIGI TOPLUMLA PAYLASABILEN GÜZEL INSANDIR, ADAMDIR…

Baskan Zeydan Karalar, “Biz millet olarak gönlü zengin ama parada az zenginiz.

Is adami olan, bir seye sahip olan insanlar, atalarindan, babalarindan çalisma azmini, dürüstlügü, paylasmayi huy olarak aldilar ama ne yazik ki çogumuz bir sermaye almadik. Çogumuz tirnagimizla kaziyarak, mücadelemizle, gayretimizle bir yerlere geldik. Ya mevki sahibi olduk, ya müessese sahibi olduk, ya da sermaye sahibi olduk. Bunlar olabilir ama bunun da ötesinde, eger siz bir yerden yetismisseniz, sahip oldugunuz serveti, gücü dönüp büyüdügünüz, birlikte yasadiginiz insanlari unutmayarak onlarla paylasiyorsaniz, bu son derece önemlidir. Esasinda insanlik da budur, adamlik da budur. Funda Avci Toplum Merkezi’ni yapan ve Ceyhan Belediyesi’ne devreden Sayin Ali Avci’ya tesekkürlerimi, takdirlerimi iletmek istiyorum. Ve biliyorum ki kendisi bununla sinirli kalmayacak ve daha baska hizmetler de yapacak. Zaten benim kulagima da söyledi, ‘Bir kres borcum var, onu da halledecegim dedi’ Sayin Mehmet Ali Bilici’nin, Sayin Ali Avci’nin kreslerini yakin zamanda Adana’da açariz. Simdiden kendilerine tesekkür ederim” dedi.

KANSEROJEN OLAN ASBESTLI BORULARI DEGISTIRIYORUZ

Adana Büyüksehir Belediyesi’nin Ceyhan’a ve farkli ilçelere yaptigi bazi hizmetlerle ilgili de bilgi aktaran Baskan Zeydan Karalar, “Bakin 5 ayda ASKI’yi, ayda 20 milyon lira açik veren durumdan, 15-20 milyon lira fazla veren bir kurum haline getirdik. Bunun sayesinde Ceyhan’da baslayan ve duran, toplamda yaklasik 267 km’lik su isale hattina basladik. 67 km’lik su isale hattinin 58 km’sini bitirdik. Tamami kanserojen asbestli boruydu bunlarin. Simdi evlere kadar bütün sebekeyi degistirecegiz, yenileyecegiz ve insallah Yedigöze’den Ceyhan’a saglikli su getirecegiz. Bunu bu dönemde bitirecegiz. 67 km’lik asbestli su isale hattini JICA kredisiyle baslatmislardi bir önceki dönemde. Ama evlere kadar olan isale hattini, sebekeyi degistirmeyi kendi imkanlarimizla, yaklasik 25 milyon liraya ihale ettik. Kendimiz çözecegiz.

Sizin yillardir yapilmayan Çamliyolunuz vardi. Parke yolun taslarini söktük, yarisini yaptik. Diger yarisini da çok kisa sürede bitirecegiz. Köylerin yolunu yapmaya devam ediyoruz. Bütün köylerin yolunu seneye yapacagiz. Su anda 10 ilçede aritma isini yapiyoruz. Adana’nin 10 ilçesinde aritma yok. Adana’nin üçte birine saglikli su verilemiyor.

Deniz’e açilan iki inci ilçemiz, Yumurtalik ve Ceyhan’da aritma yok, su yok. Ama biz Yedigöze’yi bitirerek, Ceyhan’in, Yumurtalik’in, Imamoglu’nun ve Kozan’in merkezine ve 164 köye su götürme isini 1 buçuk milyar liraya degil, 300 milyon liraGÖRMEDIGINIZ HIZMETI 4 YILDA GÖRECEKSINIZ

Belediye Baskani’nin sadece kendini seçenlere is veren, kendini seçenlere makam veren bir konumda olmamasi gerektigini kaydeden Baskan Zeydan Karalar, sunlari söyledi: “Elbette bir belediye baskani sorumlu oldugu insanlari degerlendirme konusunda duyarli davranacak. Ona bir itirazim yok ama biz artik Adana’nin tamamina hizmet etmek zorundayiz. Paramizi da, vaktimizi de iyi kullanacagiz, iyi kadro kuracagiz. Diliyorum ki siz 10 senede görmediginiz hizmeti, 4 senede göreceksiniz.'



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli